Kanske vill Du sticka..

Gokväll på er alla!
Strömmen behagade uppenbara sig tidigare idag och vi har haft lite fest med moster, morbror och kusin. Därav ett sent inlägg..
Imorgon styr jag kosan mot Stockholm igen och en tuff period med mycket jobb fram till jul.

Men denna vecka vill jag tipsa lite extra om de fantastiska norskmönsterna som på sistone uppkommit i allt nyare och fräschare konstellationer!
Min nästa craving av stickad kofta är moellen Nancy ur Sandnes katalog Tema 35

Nancy är en, egentligen ganska enkel norskkofta, men väldigt fin i mönstret tycker jag. En perfekt modell, och jag älskar halsringningen och de lite baggy ärmarna. Koftan stickas i Sandnes Mini Alpakka, ett 100% Alpakka ullgarn som finns i många fina färger. Projektet stickas på stickor 2.5 & 3 mm, och då får du en masktäthet på 27 maskor med slätstickning.

I samma katalog finn det en hel del andra projekt med norskmönster -både till herr och dam. Till barn finns det en helt egen katalog -Tema 34.
Kanske är Du sugen på att sticka norskmönster?!
I ett härligt Alpakkagarn blir den dessutom varm och skön, oavsett om du stickar i ett tunt garn!

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *