Knitting the other way

En tidig söndagskväll sitter jag här, i ett nystädat och ”nyrenoverat” rum och myser till House of Eliot. 

Hammarby har just gått upp i Allsvenskan och jag vet att det inte kommer bli så mycket stickande ikväll. Det kommer bli en såndära ”ta-hand-om-mannen-efter-en-euforisk-fotbollsvinst”.
Well, det händer väl inte var dag så det gör inte så mycket!
För övrigt rullar veckorna på och i lagom mak (egentligen för sakta) stickar jag vidare.
Efter en dramatisk och kritisk stund av ett sönderslitande av fina Baby Cables and Big Ones Too har jag börjat om och stickat halva oket ungefär. Det går trögt. Med all rätt.
Att behöva riva upp är väl det värsta som kan hända.. Jag brottas fortfarande med tanken!
Men! Jag har börjat på lite fler projekt.. Sånt kan ju aldrig skada!!
Nytt på stickorna är, förutom sockprojektet Owlie Socks, har jag gett mig på en tröja från Lana Grossa. Mönstret hittar ni i nya Filati Handstrick, model 4 ”sweater med diagonal rib”.
Jag stickar i Lana Grossas superhärliga Cool Wool Alpaca; 70% ren ny extrafin merinoull, 30% baby alpaca.

Självklart ska ni även få se det slutgiltiga resultatet på fina Rebeca, merinokoftan med flätor på oket. För det är så hon heter! Tack till en fin läsare som kom med det förslaget!!
Nu måste jag nog äta en knäckemacka och ta en kopp kaffe till det – i väntan på att en upp-över-öronen-glad kille ska komma hem.. 😉

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *