En ananasmönstrad vår

Äntligen är våren i full gång och jag har -tro det eller ej, gått över till vårjacka. Ett gott tecken!

Ni minns kanske hur jag bestämde mig för att sluta påbörja nya stickprojekt och plöja igenom min fina UFO-hög för att sticka klart allt ofärdigt. Well, det har gått hyfsat tills jag plötsligt kände ett sting av att alla mina UFO-projekt lixom är vintriga plagg. Och jag har ingen lust av att sticka vintriga plagg nu när våren är här och sommaren nalkas.. Så jag har bestämt mig för att ta tag i dessa UFO-projekt längre fram, eller helt enkelt när jag känner för det! Man ska ju göra det man tycker är roligt här i livet och inte alltid bara för att man måste..

Så mitt senaste påbörjade projekt är en riktigt somrig kofta som både virkas och stickas. Har länge velat virka mig ett plagg faktiskt och hittade ett fint mönster i Lana Grossas Filati Handstickat udgave 60.
Jag har påbörjat ena framstycket och kommit någon rapport upp.Riktigt roligt mönster och garnet jag stickar i, 365 Cotone 88% Bomull och 12% Polyamid, från Lana Grossa är superfint! Mjukt, passar utmärkt för virkning och har en snygg finish. Jag älskar det!

Framstycket virkas med ett ”ananasmönster” -flott!
DSC02447

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

2 Responses to En ananasmönstrad vår

 1. Marie says:

  Hej! så spännande! Jag har precis köpt en filati pocket (en sån tidning med några samlade mönster från filati journal och classici…) Men huuur knäcker man nöten om Danskan!? jag trodde det skulle vara enkelt… jag är ju lixom skåning på köpet! haha Men nä, kämpar mig genom mönstret om och om igen… Jag har använt mig av drops ordlista osv.. men hur lyckas du själv?

  • sofialindblom says:

   Hej! Grattis till dina kommande Lana-plagg! Du kommer ha mycket glädje av den fina designen 🙂
   Jadu, det här med danskan… Jag själv behövde mest få in ”sticktermerna” så att jag började kunna det utantill. Så som att vr = vrang = avig. Eller omg = omgang = varv. Själva danskan som språk har aldrig riktigt varit svårt för mig -jag är ju också skåning och har dessutom lätt för språk i övrigt.
   De första mönstren är nog alltid som svårast och tar säkert riktigt lång tid, innan man lixom kommer in i det!

   Mitt tips är att läsa igenom mönstren innan du börjar sticka/virka för att försöka få en helhetsbild över projektet. Sen kan du alltid skriva ner termerna på danska och på svenska så som det heter för dig och på så vis göra dig din egna ordlista (ibland kan någon annans ordlista göra det knepigt att förstå). Efter det är det mest att köra på, jag tror att du kommer knäcka koden snart! (det är som att lära sig cykla 😉
   Om det skulle visa sig helt omöjligt så frågar du helt enkelt i din lokala garnbutik eller butiken du köpte mönstret i för att få hjälp. Eller skicka ett mejl tillbaka till mig och bolla lite översättningar -jag är glad att hjälpa till med ett ord eller två!

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *