Gammal kärlek rostar aldrig

Maj månad har i det stora hela bara rusat förbi. Och medan jag går och snörvlar och kippar efter andan av härlig allergi, har den ena veckan efter den andra kantats av resor, jobb och diverse små utflykter. Dock hinner jag med att sticka mellan varven och tar varje tillfälle i akt på jobbet, så jag är glad för det.
Allt trevligt har en baksida, och jag hinner inte med detta -prata med er.

Träget arbetar jag nu på bakstycket till min ananasmönstrade kofta. För att inte ledsna så fort har jag tänkt variera arbetet med framstycke-bakstycke-ärm-framstycke-ärm, i just den ordningen. Det funkar hitintills! Och när nu snart bakstycket är färdigt känns det som om jag vunnit bragdguld! Eftersom att jag sällan hinner sitta ner längre stunder med virknålen eller stickorna så ser jag heller aldrig framsteg med mitt arbete. Jag hoppas att denna taktik kommer fungera -och jag vill ju ha koftan klar! Det börjar bli så dags att ha den på sig.

För någon dag sedan surfade jag runt lite på Ravelry. Efter lång frånvaro från denna fantastiska mönsterbank (tveka inte att bli medlem helt gratis!) hittade jag faktiskt en hel del nytt, fräscht!
Direkt fastnade jag för Old Romance av Joji Locatelli. Denna härliga kofta med mjukt intryck tack vare spetsdetaljerna på ärmarna kändes som om den borde finnas i mina ägor. Givetvis hamnar Old Romance i min lista över plagg-som-bara-måste-stickas. Och inte gör det ont med ytterligare en kofta i samlingen…..

 

Resize_of_008_medium2Resize_of_015_medium2DSC_1317_medium2

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *