Autumn´s coming!

Hej alla glada!

Så har denna sommaren passerat i rasande fart. Jag har passat på att vara extra ledig -dvs. inget bloggande och ytterst lite interagerande på sociala medier. Ändå har det varit hektiskt och inte alls så mycket vilande som jag velat och behövt. En släng borrelia på det med som tagit udden av det mesta.

Men! Nu är det dags att kicka igång hösten. Och äntligen har värmen infunnit sig -något jag njuter av i fulla drag under dagarna. Vilken ynnest att få vara utomhus så mycket som jag kan i och med jobbet på skolan och förskolan. Om bara några dagar är det upprop och snacka om att både jag och mina blivande ettor sprudlar av nervositet(!)

Min sticksommar har varit mild. Lika mild som vädret! Jag har inte varit helt hundra i händer och handleder, men har ändå stickat lagom lugnt.
Min kollegas tjocktröja som jag har tagit mig an börjar närma sig avmaskning -nu när vi ses nästan dagligen är det lättare att komma till ett avslut då det innebär en hel del provning av längd osv. Räknar med att visa er om någon vecka!

Vill visa er det senaste påbörjade projektet -en fantastisk skapelse av Bente Geil! Närmare bestämt Mundstykke, en snygg och spännande tröja med fladdermusärmar och släppta maskor i ett ribbmönster. Denna modell är såååå läcker på allas kroppar, och jag rekommenderar den gott till alla olika kvinnor därute! Jag ska raketsticka min så att ni får se denna läckra tröja så snart som. Än så länge har jag kommit 1/3 på bakstycket, så mycket återstår. Men det går ändå i hyfsad takt och det är så roligt!!
Ni hittar mer info om Mundstykke här hos GeilskGarnet jag stickar i är Geilsk Bomuld og Uld, 45% bomull och 55% lammull. 50 gram ger 232 meter härligt, mjukt garn! Jag har valt att sticka min Mundstykke i färgen C8 ”ecru” (vit).

 

Bakstycket som börjar klättra ner till rätt centimeterantal!

 

 

DSC02745

 

Detalj från halsringningen/axelpartiet. Snyggt omlott stickat för fin båtringning!

DSC02747

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *