En sjal för hösten

Jag var redan tidigt i våras ute efter det perfekta garnet till sjalen jag drömde om och berättade i det här inlägget. Men jag kom dessvärre inte så långt, inte mycket längre alls än till själva uppstickandet av en provlapp med olika mönstertyper.

När jag häromdagen letade runt bland mina garner i lägenheten hittade jag tre otroliga härvor av Artesanos 4ply alpaca, i färgen ”Uruguay” som är en djup mörkblå nyans. Väldigt vacker! Tre härvor ger 603 yards eller 552 meter garn och det är en bra mängd om man vill sticka en sjal.. Vilket jag nu fått världens sticksug efter! Tänk er en vackert, skimrande, riktigt djup blå sjal att vira om halsen nu när höstrusket snart nalkas. Jag är helt såld och vill börja typ NU!

Genast kollade jag runt på Ravelry efter lite olika mönster och hittade några kandidater. Här har ni några av dom:

And So Are You är en enkel, men gullig sjal med mönster och volangkant av Rose Beck. Min favvo!

and so are you

Inner Peace av Joji Locatelli, har den där lite ”råa” looken som jag älskar. Roliga fransar!

inner peace

Kalimna Shawl av Ambah är bara sådär lagom och perfekt. Kräver dock några fler meter i den långa versionen än vad jag har tillgängligt. Kanske måste jag slänga in något annat garn för att ”fylla” upp?

kalimna shawl

Usch, vad beslut kan vara svåra! Jag måste tänka till lite innan jag väljer.. Förvisso är det bara att sticka allihop, en efter en, men jag vill ha en perfekt till mitt blåa garn och det är mycket som ska stämma. Svårt att välja mönster efter ett visst sorts garn, lättare tvärtom brukar jag tycka. Vilken tycker ni är finast? Kanske har ni andra förslag på mönster? Kanske stickar ni själva på den där perfekta höstsjalen… Let me know!

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

4 Responses to En sjal för hösten

 1. Helena Knutsson says:

  Hej vilken fin sida du har med mycket bra inspirerande inlägg när man är sticksugen.
  Såg ditt inlägg om sjalar och blev helt frälst av modellen And so are you helt i min smak !!
  Har du beställt från deras hemsida ? Är det svårt att läsa en engelsk beskrivning ? Vad tycker du att man ska ha för garn ?

  Mvh Helena

  • sofialindblom says:

   Hej Helena! Tusen tack för dina fina ord!
   Visst är ”And so are You” fantastisk! Var min favorit från början och gillar den mer och mer för var dag 🙂
   Jag har köpt många mönster via Ravelry -ett helt perfekt sätt att tillgå snygga, lite udda mönster. Vad det gäller engelska beskrivningar ska man veta att begrepp skiljer sig från svenskan i mycket. Med en bra ordlista och ett gott tålamod går allt att översätta, iallafall enligt mig.
   Till just ”and so are you” så tycker jag att ett lätt garn med bra fall och lyster gör sig bäst! I mönstret finns bla garnförslaget ”Squoosh Fiberarts Rapture” -ett garn med ca 24 maskor per 10 cm och som består av 75% Merinoull, 15% Silke & 10% Kashmir. Jag hade ju själv tänkt använda mig av mitt ”100% alpaca 4ply av Artesano” som är ett garn med 28 maskor per 10 cm. Jag älskar alpackagarner och just detta ger ett fint fall och flöde genom mönstret tror jag 🙂

 2. Eva Svensson says:

  Hej, alla är fina på sitt sätt men den första And So Are You är min favorit. Gillar sjalar med ”volang” eller annan ”markerande” kant.
  Denna kan bli kanonfin i blå färg.
  Lycka till!
  Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *