Arvingen

Ute stundar hösten och inne sitter jag och fryser. Är frusen jämt! Har redan börjat med ull-understället på dagarna och jag plockade just fram ullkappan ur garderoben. Behöver sticka mig en stor, fluffig halsduk att ha till. Gärna i någon rolig färg! Funderar på garnet MYK från Sandnes…

Under dagarna på jobbet fryser jag numera inte. När ullkappan blir för ”fin” och ”proper” att ha på sig ute på skolgården, kan jag nu med stolthet bära upp fina Arvingendesignad av Pia Hernø.

Jag stickade min i Álafoss Lopi från Ístex i en bränd orange färg. JAG ÄLSKAR DEN!
Den är stor, bekväm, varm och mysig.
Mönstret finns i två storlekar -Onesize och Onesize+, varpå jag stickade den minsta. Dock lade jag till lite på ämarna. Istället för att minska på vart 3:e varv, minskade jag på vart 4:e. Minskningen upprepas 9 gånger, så de extra varven gav en perfekt längd för mina armar. Jag tror inte att jag har så väldigt långa armar, utan snarare lite extra breda axlar vilket gör att jag ofta får lägga på lite på ärmarna när jag syr och stickar. Just därför älskar jag att sticka ärmar uppifrån axeln och ner -det är ju så mycket lättare att justera längden då!

I det stora hela är jag som sagt supernöjd med detta projektet. Dessutom tog det inte alls lång tid att sticka. Gjorde färdigt min inom en vecka -fördelen med stora stickor och tjockt garn! Mitt köpte jag förresten hos Butik Maglia i Höör, (snart med ny, enklare hemsida och webbshop!)

Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag!
Arvingen 1Arvingen 2Arvingen 3

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *