Syjuntan

Hörrni, det är snart höstlov i skolans värld. Såhär, precis innan vi riktigt får gå på lov, ter sig livet ganska hektiskt. Inte nog med att vädret kände för att ge mig en rejäl törn idag med regn, snålblåst och tråkigheter, så kommer jag för det mesta bara hem, äter lite mat och somnar sedan tungt i sängen.
Okej, idag är undantaget -ibland slutar inte jobbet för att man kommer hem. Jag översätter ju även mönster från danska till svenska då och då..

På jobbet arbetar barnen med kritor -blockkritor och stiftkritor. Inom Waldorf använder man sig endast av dessa medel under den största delen av första skolåret. Så gör även jag, och jag har investerat i nya, fräscha kritor från Robygge här i Stockholm/Järna. Stockmars bivaxkritor är de bästa som håller riktigt länge, har bra pigment i sig och lämpar sig speciellt för små barn. -Istället för tråkiga tusch och andra billighetspennor..

Jag kände för att piffa till dessa kritors tillvaro och åkte i helgen till tygaffären för lite stuvbitar. Vilka mängder fina bomullstyger det finns! Jag handlade på mig en hel del och nu sitter jag så ofta jag har tid och ork till på kvällarna och syr, och syr och syr! Det är ju bara så roligt!!
Jag har alltså konstruerat ett kritfodral som rymmer 24 blockkritor och 24 stiftkritor i tre rader. Hela fodralet utvecklas lite allteftersom har jag märkt.. Men det kommer bli bra tillslut! Det som tar tid och är lite pilligt är just att sy alla fack, men en rad är redan helt färdig. Jag är mest otålig och vill ha det färdigt nu, nu, nu! Is i magen heter det väl….

 

DSC02811 DSC02812 DSC02813 DSC02815

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *