En upp- och nervänd start

Ni vet, när saker och ting inte blir som man varken tänkt sig eller trott. När allt vänds upp och ner och när man plötsligt kommer in på en väg som ser helt annorlunda ut än den man är van vid. Inte för att man inte själv gjort ett val att välja den andra vägen. Valet är helt och hållet mitt eget! Men det möblerar om i livet helt och hållet och plötsligt tog min vanliga, inarbetade energi slut.

Så, en del förändringar i livet har skett. Jag har gått från att vara resurs i lilla klass 1, till att helt och hållet ta över som ”ställföreträdande klasslärare” denna våren. Detta innebär såklart ett helt annat tempo för min del! Det hela skedde ganska snabbt dessutom, och ja, ni kan ju tänka er hur vardagen liksom blir fel.
Men misstolka mig inte -det är ett roligt uppdrag!

Så till handarbetandet.. Jag har ju lyckats sticka klart Mundstykke! Och så är koftan ur Leila Hafzis häfte no1 färdig. Garnet tog slut innan jag var klar med halringningen, så fick invänta ett nytt nystan. Nu ska den snart sköljas upp och få en knapp i sig. Munstykke ligger i skrivande stund på blockning!
Nästa projekt som går utav bara farten är fina Elgseter ur Sandnes katalog Norske Ikoner Voksen ”Tema 39” . Just nu är jag någon centimeter från ärmhålet på kroppen, och efter det väntar ärmarna, sedan mönstret och raglaninfällningen upp till halsen. Spännande! Min Elgseter får en ljusbrun/beige färg, med mönstret i en djup blå, en gammelrosa och en lindblomsgrön färg. Så fin!
Jag ska göra ett kollage åt er med de färdiga plaggen så fort de torkat! Elgseter hittar ni snart en bild på, på Instagram. Där hittar ni förresten mig ofta, mellan varven jag inte kikar in här!

Så har jag även börjat sticka på ett par nya, tunna tumvantar. Har egentligen två på lager och båda hittar ni i Clara Falks Kamilla Svanlunds fantastiska bok Vantar för alla årstider. Sååå mycket fint!

Mina vantar är en blandning utav ”handledsmönstret” från vanten Signe och det faktiska ”vantmönstret” från vanten Astrid. Blir lite våriga och härliga med mina favvofärger!!

DSC02849 DSC02856

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *