Syjuntan

Godkväll alla!

Ojoj, en hel månad sedan jag senast kikade in här. Tiden bara rusar förbi och jag har lite för mycket att göra för att riktigt hinna med.. Det kommer bli lite ändringar på det till sommaren. Förhoppningsvis hittar jag ork och inspiration att lägga mer tid på er upplevelse här på bloggen!

Mycket har hänt sedan sist.
För det första fick jag världens influensa för en månad sedan, och gissa vad?! Jag är ännu inte riktigt frisk.. Alltså vad är det här?! Jag som aldrig blir sjuk och plötsligt har jag världens mest långdragna åkomma.. Min gissning är svininfluensan, den ska tydligen arta sig så som det har varit för mig.
Jag börjar ändå komma tillbaka till normal status! Det ska tilläggas. Men ni vet när man är sådär halvhängig hela tiden? Orkar knappt zappa på tv:n ibland och jag måste alltid sova en stund på dagen efter jobbet, annars orkar jag absolut ingenting!
Men jag har alltid lite ork kvar till stickningen 😉 Och min fina Elgseter-tröja är färdig! Ska fota den imorgon och visa er -den är heeeelt fantastisk.

Sen måste ni få en uppdatering kring Mundstykke. Har fått lite frågor kring den och varför jag inte visat er på bloggen… Kan avslöja så mycket som att jag är MYCKET besviken på det projektet och har varit så arg att jag inte varit alls sugen på att visa er eller ens fota mig själv i tröjan. Men! Ni ska självklart få se den och höra hela historien..

I helgen däremot hade jag världens syjunta med mig själv. Tänk er -en helledig helg, en symaskin, en kopp Lindblomste och massa fina tyger och material!
Jag har producerat kan ni tro.
Förutom material till mitt årstidsbord i mitt klassrum, har jag sytt detta fina, praktiska fröken-förkläde!
Som lärare i en waldorfskola är det viktigt med de små detaljerna. Att jag som fröken skapar en helhet, en lugn och trygg miljö kring mina elever är viktigare än man kan tro. När jag sätter på mig mitt fröken-förkläde så blir jag definitiv för barnen -då är jag fröken. Dessutom är det viktigt att barnen får vistas i en avskalad men varm miljö. Jag använder t.ex. aldrig kläder med tryck, aldrig mörka, dystra, svarta kläder eller mycket bling-bling och accessoarer.
Ett förkläde är förutom allt estetisk och pedagogisk även bra ”arbetskläder”. Mina vanliga kläder slits inte lika mycket helt enkelt.
Jag valde en lugn, ljus lavendel lila ton. Barnen i klass 1 ska ha varma färger runt om sig, därför är t.ex. gardinerna i klassrummet alltid röda i klass 1. Ju äldre barnen blir, desto ”kallare” blir färgskalan runt om, för att så småningom i klass 9 sluta med blå toner. Det ligger mycket tanke bakom det hela!

Jag har för avsikt att sy upp förkläden i färger som matchar årstiden och som följer den rytmen som vi jobbar mycket med i waldorfskolan. T.ex. kommer den krispiga gröna färgen så snart våren spricker ut, de orangea tonerna kommer i början av hösten och runt skördetiden och under den djupaste vintern syr jag upp ett förkläde i en midvinterblå färg.

Mönstret har min kära mor hjälp mig med att rita! Och det är ett enkelt mönster med raka linjer, delar i kjol och livstycke med dold blixtlås i sidan. Jag kommer troligen att variera fickorna på mina olika förkläden men på denna varianten blev det två stycken som rymmer den där lilla garnstumpen, bivaxklumpen eller kritan.

DSC02873red DSC02878red DSC02880 DSC02881 DSC02883

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

2 Responses to Syjuntan

 1. Amal Mohamed says:

  Hej

  kan ni ringa mig 0704090418 eller på meijl

 2. Amal Mahmud says:

  Hej!

  Vi på våra förskolan flygande mattan AB,är intresserad av fröken förkläden . Tack

  mvh
  Amal Mahmud
  Rektor/förskolechef

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *