Avigt eller rätt

Laxrosa toner sitter på mina stickor för tillfället!

Alltså, detta är bara så olikt mig! Att välja en laxrosa färg, ett bomullsgarn och dessutom en modell med släppta maskor tillhör verkligen inte min vardag. Men jag blev lite sugen när jag sist var nere i föräldrarnas garnbutik och klämde på garn.
Jag stickar en tröja med lång ärm ur Lana Grossas katalog Filati strik utgåva 10. Garnet är också ett Lana Grossa garn –Wakame, 75% bomull, 25% viskos. 

Så till mönstret… Det har lixom uppstått ett litet problem för min del. Mönstret är ett slätstickat parti med släppta maskor. Dock är det menat att man ska ha avigsidan ut, antagligen för att de ”aviga ränderna” buktar ut lite mellan de släppta varven.
Jag vet inte om jag uttryckt mitt hat till att ha avigsidan ut, för er innan, men jag kan i så fall ta tillfället i akt nu.
Jag absolut avskyr att ha avigsidan ut på ett plagg!!
Det är sin sak om man har ett rätstickat parti, eller ett mönster där ett avigt varv kommer med, men en hel tröja med enbart avigsidan ut…. Nej, nej, nej!

Men vad tycker ni? Om jag vänder på hela steken och låter rätsidan vara ut så försvinner lite den ”utbuktande” effekten som de aviga varven ger. Blir det snyggt ändå? Jag tvivlar nämligen lite..
Jag är snart färdig med den första ärmen, det går ganska snabbt att sticka faktiskt!
Håll utkik på min Instgram, där uppdaterar jag så fort jag sytt i ärmen så får ni se hur det blir..

Rätsidan utåt..DSC02913

eller avigsidan utåt?!DSC02914

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

One Response to Avigt eller rätt

  1. Lena-Maria says:

    Förstår precis vad du menar… så är lite jag med MEN det är mycket snyggare med avigsidan ut på denna <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *