Turklöver

De senaste månaderna har min hög med färdiga plagg inte växt så värst mycket, och definitivt inte i samma fart som den tidigare gjort. Jag har helt enkelt väldigt mycket annat att göra, fast slutat helt med stickandet har jag klart inte!

En utav julklapparna jag fick förra året, var ett paket med garn från Tant Kofta – material till sockorna ”Julia” ur TantUlltuss mönsterbok tantulltussockor
En härlig äppelgrön färg, tillsammans med fin ljusblå och vit blev någon månad senare till sockorna ”Julia”. Garnet är ett handfärgat Trekking sockgarn, 75%ull och 25%polyester.

Jag är okej nöjd med garnet, men toppen nöjd med sockorna och använder dem hela tiden! Garnet är inte riktigt vad jag tycker om att sticka i. Dessutom var den gröna härvan missfärgat på sina ställen och bladen i mönstret blev både bruna och blekt vita på sina ställen. Kanske ”risken” med handfärgat garn, men det gör mig fortfarande lite missnöjd..
Dock älskar jag som sagt själva sockorna till mönster och passform och jag ska snart påbörja ytterligare ett par ur boken, som i och för sig blir till en present. Jippi! Det blir bra det med!

Om ni inte har boken, så köp den vettja och sticka dig ett par roliga och fina sockor! Det finns gott om mönster och därtill ännu fler färgval. Jag har givetvis gjort mig en hel lista på vilka jag ska sticka 🙂

DSC03312

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *