Storkoftan -check!

För över två år sedan började jag på en kofta då jag hade ett kilo alpacka garn och ett kilo surialpacka från Sandnes. Jag stickade bakstycket, ett halvt framstycke och lyckades börja på en ärm. Sen fick arbetet ligga. Jag tröttnade väl helt enkelt, eller så kom det en massa andra arbeten emellan.
I höstas fick jag dock ett ryck och började rensa bland allt mitt garn och mina UFO:n (ofärdiga projekt). Fram åkte koftan och jag spurt-stickade på tills den en dag blev helt färdig!

Dock har jag inte börjat använda den än. Förrän idag! Med 15 grader, strålande sol men fortfarande lite kallt i vinden, så åkte den på och gissa om den är mysig! Jag tror den kommer bli perfekt nu i sommar som en variant av jacka när vädret kräver en sådan.

Alltså stickad i en tråd Alpacka och en tråd Suri alpacka från SandnesGarn. Koftan är ju grå, men jag valde att sticka i två olika nyanser av grått för lite mer liv och ett ”printat” uttryck -snyggt om du frågar mig. Mönstret är från en gammal bok från 70-talet men jag gjorde en egen liten twist här och där.
Stor, mysig och med fickor -vad mer kan man önska?! Nu är det dags för mig att skriva ett examinationsarbete i kursen ”utbildningsvetenskap och didaktik”. Wish me luck…

About sofialindblom

Hej och hjärtligt välkomna till min sida! Detta är en blogg för alla er som älskar handarbete, stickning i synnerhet. Jag är en 24-årig tjej, bosatt i Stockholm som har stickning/virkning och framförallt garn som en utav mina bästa sysselsättningar. För detta handarbete är verkligen så mycket mer än bara en hobby -det är en hel värld som finns där ute och jag hoppas kunna öppna just dina ögon för denna otroliga värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *